Maik Beusink: Van verbouwingsproject naar ‘bouwfluencer’

Wonen in de Achterhoek is voor Maik Beusink (29) meer dan een dak boven zijn hoofd. Ruim drie jaar geleden kocht hij zijn eerste woning in Winterswijk. Het begin van een verbouwingsproject dat niet alleen zijn huis maar ook zijn carrière volledig heeft veranderd. Vandaag de dag is hij niet alleen Organisatie- en Projectbegeleider bij De Naobers Vastgoedonderhoud maar ook een succesvolle ‘bouwfluencer’ uit de Achterhoek.

Passie voor bouwen

Maik’s liefde voor techniek en bouwen begon al op jonge leeftijd. “Ik was altijd bezig met dingen bouwen of repareren, van het maken van een tuinhark tot het lassen van metalen onderdelen. In het technieklokaal van Skills in Winterswijk voelde ik me tijdens mijn basisschooltijd helemaal thuis,” vertelt Maik. Toen hij de kans kreeg om zijn eigen huis te kopen, besloot hij het volledig zelf aan te pakken. “Met een beperkt budget moest ik creatief zijn, dus verbouwen was de enige optie voor mij in de huidige woningmarkt.”

Inspirerend

Zijn passie groeide verder toen hij begon met het vastleggen van het bouwproces via social media. Wat eerst bedoeld was om vrienden en familie op de hoogte te houden, groeide al snel uit tot een succesvol social media-kanaal. “Mensen vinden het fantastisch om te zien hoe een oud huis nieuw leven wordt ingeblazen. Dat inspireerde me om door te gaan.”

“In eerste instantie wilde ik alleen de benedenverdieping aanpakken,” legt Maik uit. Maar naarmate zijn volgersaantal toenam – inmiddels rond de 100.000 – werd het project groter. “Ik kreeg opeens verzoeken van grote merken om samen te werken, waardoor ik spullen zoals gereedschap en materialen kon krijgen die ik anders niet zomaar had kunnen betalen.”

Van hobby naar carrière

Wat begon als een hobby, groeide uit tot een serieuze baan. Maik werkt nu samen met bekende merken en deelt zijn ervaringen als ‘bouwfluencer’ op social media. “Mijn volgers vinden het leuk om te zien hoe ik het huis verbouw en te werk ga volgens het motto: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Deze ervaring heeft ook invloed op zijn werk bij De Naobers Vastgoedonderhoud. “Via social media leer ik nieuwe technieken, kom ik in aanraking met gave producten en in contact met bedrijven uit heel Nederland. Hier heb ik ook in mijn werk bij De Naober profijt van.”

Advies voor jongeren

Voor jongeren die dromen van hun eigen huis, heeft Maik een duidelijk advies: “Wees creatief, geduldig en begin gewoon. Ook met een beperkt budget kun je een geweldig huis realiseren en je leert er enorm veel van.”

Met zijn nuchtere aanpak en Achterhoekse trots inspireert Maik anderen om niet alleen te dromen, maar ook om die dromen waar te maken.

Interesse

Benieuwd naar Maik’s avonturen, handige klustips en inspiratie? Volg hem op social media via ‘Uniekhuis’ en ontdek hoe jij je eigen dromen kunt realiseren!

Heb jij ook passie voor de bouw? En ben je benieuwd welke carrièremogelijkheden er op dit moment al zijn in onze regio? Ontdek hier de mooiste werkgevers uit de Achterhoek

Dit is een publicatie uit MIJN Magazine! Bezoek de website van MIJN Magazine hier